Τι είναι το psychotherapy;


Το psychotherapy αποτελεί ένα  blog το οποίο έχει ως στόχο:

  • Να πληροφορήσει για νέα και παλαιότερα επιστημονικά επιτεύγματα της ψυχολογίας, της ψυχοθεραπείας και γενικότερα της ψυχικής υγείας.
  • Να παρουσιάσει θεματικές οι οποίες είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστές στο αναγνωστικό κοινό.
  • Να προκαλέσει τη σκέψη και -ίσως- να βοηθήσει σε μια πιο αθόλωτη οπτική των πραγμάτων.




Η δημιουργός του psychotherapy-psy.blogspot.gr,  Αναστασία Φουρτάκα, πραγματοποιεί την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, και ασπάζεται την άποψη της ολιστικής/συνθετικής θέασης των πραγμάτων.
 Η Επιστήμη, η Φιλοσοφία, η Μουσική, η Ζωγραφική και οι Τέχνες γενικά, η Θρησκεία, η Πολιτική, ο Πολιτισμός κ.λπ  δίνουν πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διερεύνηση των συναισθημάτων και τη διαμόρφωση μιας πολύπλευρης προσωπικότητας. Το άτομο ως μοναδική και ξεχωριστή οντότητα οφείλει να συνθέτει, σταδιακά, την εξέλιξη του, με την εξερεύνηση του εαυτού του, βασιζόμενο στους παραπάνω αλλά και σε επιπρόσθετους παράγοντες (σωματική άσκηση,διατροφή, κοινωνικό περιβάλλον, εκπαίδευση κ.ά) που -πιθανότατα- επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική του υγεία.
Γι' αυτό το λόγο, εδώ θα συναντήσετε την -τόσο συνηθισμένη αλλά και συνάμα χρήσιμη- κατηγορία της αρθρογραφίας, η οποία, πολλές φορές,συνδέει (=συνθέτει) στοιχεία από τα προαναφερόμενα, καθώς επίσης και άλλες κατηγορίες...για ένα ολόψυχο άνοιγμα στον κόσμο των συναισθημάτων και της γνώσης.